Delovanje
Tenor® 250 EC je preparat na bazi aktivne materije propikonazol koja spada u hemijsku klasu triazola. Deluje preventivno i kurativno na fitopatogene gljive. Mehanizam delovanja ispoljava inhibicijom sinteze ergosterola kod gljiva. Klasifikacija rezistentnosti (FRAC): 3.

Primena
• Vinova Loza – Pepelnica (Uncinula necator); 0,15 l/ha (1,5 ml na 100 m²). Preventivno, kada je cvast jasno vidljiva, do zatvaranja grozda (faze 53-79 BBCH skale), a najkasnije po pojavi prvih simptoma.

Preporuke i napomene vezane za primenu
→ TENOR®250 EC se može mešati sa većinom drugih sredstava za zaštitu bilja, ali pre upotrebe mešavine proveriti kompatibilnost i sortnu osetljivost. Kada se preparat meša sa WG, WP i SC formulacijama prvo treba njih rastvoriti u malo vode, a zatim uz ostatak vode dodati TENOR® 250 EC.

 

Aktivna materijaPropikonazol 250 g/l
FormulacijaKoncentrat za emulziju (EC)
Količina primene0,15 l/ha
Utrošak vode600-1000 l/ha
KarencaVinova loza - 35 dana
Pakovanje100ml, 500ml, 1l

Podeli ovo sa drugima

Informacije na ovom sajtu su informativnog karaktera. Pre primene sredstva za zaštitu bilja obavezno pročitati i pridržavati se pratećeg uputstva i etikete, kako bi se izbegli rizici po zdravlje ljudi i životnu sredinu. Koristite proizvode za zaštitu bilja bezbedno i odgovorno.